Duyurular
Değerli Yatırımcılarımız, 9 Temmuz 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 10041 nolu karar ile fon stopajları %17,5 olarak güncellenmiştir. Detaylar için Medya ve Blog/Duyurular sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Haftaya Merkez Bankaları kararları izlenecek

8.12.2023

Kasım ayında yıllık enflasyon beklentilerin hafif altında bir seyirle %61,4’ten %62’ye çıktı. Mevsimsellikten arındırılmış alternatif göstergeler enflasyonun ana eğiliminde iyileşmeyi yansıttı. Bununla birlikte hizmet enflasyonu göreli yüksek kalmayı sürdürdü. Yıllık enflasyonun bu seneyi Merkez Bankası’nın %65’lik tahminine çok yakın tamamlayacağını düşünüyoruz. Kasım ayında dış ticaret açığı yıldan yıla 2,9 milyar dolarlık düşüşle 5,9 milyar dolar oldu. Hazine 3 ihraçla toplam 52,6 milyar TL borçlandı ve aralık ayı iç borçlanma hedefini şimdiden aştı. 1 Aralık haftasında Merkez Bankası’nın brüt rezervleri 140,1 milyar dolar ile rekor tazeledi. Hesaplamalarımız Banka’nın 13 gündür net döviz alımı yaptığı yönünde. Yılbaşından bu yana bakıldığında da TCMB’nin net pozisyonunun döviz alım bölgesine geçtiği görülüyor. KKM’de küçülme yavaşlayarak devam etti. 1 Aralık haftasında hisse senedi piyasasına 0,4 milyar dolarlık giriş hazirandan bu yana, tahvil piyasasındaki 0,15 milyar dolarlık giriş de eylül ayından bu yana en güçlü haftalık akım oldu ve yabancı ilgisinin yılın sonlarına doğru canlandığını gösterdi. BİST100 endeksi haftalık %0,5 değer kaybetti. Haftanın başlarında bankacılık endeksi TL bazlı tarihi zirvelerini test ederken, hafta sonlarına doğru borsa geneline yayılan risk iştahındaki zayıflık bankacılık endeksine de satış olarak geri döndü.

Küresel bileşik PMI kasım ayında 50’den 50,4’e yükseldi. Geçtiğimiz aylardaki sektörel ve bölgesel ayrışma kapanmaya başladı. ABD’de istihdam raporunda işsizlik oranının beklentiye göre daha düşük ve saatlik kazançların da yüksek olması, ABD tahvil faizlerini yukarı çekti.

Yıl sonuna yaklaşırken, önümüzdeki hafta veri gündemi oldukça yoğun. Yurt içinde cari denge, sanayi üretim endeksi, işsizlik oranı, perakende satış hacim endeksi, merkezi yönetim bütçesi ve Merkez Bankası’nın derlediği Piyasa Katılımcıları Anketi açıklanacak. 2024 asgari ücretini belirlemek için ilk görüşme 11 Aralık'ta yapılacak. Geçtiğimiz yılın ekim ayında 0,8 milyar dolar açık veren cari dengenin bu ekim ayında 0,85 milyar dolar fazla vermesini bekliyoruz. Piyasa beklentisi 0,8 milyar dolar fazla civarında. Kasım ayında ise cari açık vereceğiz. Ekim ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin yıllık %4 yükselmesini bekliyoruz. Bu veri için piyasa beklentisi de %2,9 artış. Cuma günü piyasa kapanışının ardından Moody’s’in kredi notu değerlendirmesi bekleniyor. Moody’s’in not artırımı yapabileceğini düşünüyoruz. Yurt dışında Fed, ECB ve BoE’nin haftaya faizi sabit tutması bekleniyor. Fed’in yayımlayacağı makro ekonomik projeksiyonlar ve faiz beklentilerini içeren nokta tahminler önemli olacak. Fed toplantısından 1 gün önce açıklanacak ABD enflasyonu ise Fed’den beklentileri değiştirebilecek öneme sahip. Ekim ayında yıllık %3,2 olan yıllık enflasyonun kasım ayında %3,1’e inmesi bekleniyor. Çin’de enflasyon ve aralık ayına dair öncü PMI verileri de takip edilecek.

Bunlar da ilginizi çekebilir

16.03.2026

İş'te Gündem 16.3.2026: Yurt içinde faiz kararı geldi, gözler FED’de

Pazarlama Bölüm Müdürümüz Can İşözen haftanın piyasa ve fon dünyasındaki gelişmelerini aktardı.

13.03.2026

TCMB temkinli beklemede

9.03.2026

İş'te Gündem 9.3.2026: Enflasyon açıklandı peki faiz ne olacak?

Pazarlama Bölüm Müdürümüz Can İşözen haftanın piyasa ve fon dünyasındaki gelişmelerini aktardı.

Tüm soru ve görüşleriniz için

Hemen Arayın!

0 850 290 31 73Hemen Arayın!